top of page

 

 

 

הרגלי שינה בזמן מחלה

 

 

כל הורה בשלב כזה או אחר נתקל בתחושת חוסר אונים מול תינוק מצונן. הצינון הינו אחד הגורמים המרכזיים לתחושת חוסר נוחות אצל תינוקות וגם אצל ההורים, הוא מפריע בשעות הערות ובעיקר בשעות השינה. רוב התינוקות המצוננים, מתקשים מאוד להירדם ומתעוררים מספר רב של פעמים בשנות היום ובשנת הלילה.

 

ישנן כמה דרכים  להקל על התינוק המצונן בשנתו:

 

  1. להגביה את המזרן על ידי ספרים או כרית עבה שמניחים מתחת למזרן. להשכיב את התינוק כשראשו מונח בצידו הגבוה של המזרן.

  2. להשכיב על הגב.

  3. תינוקות שיונקים – טפטוף חלב אם לתוך אפו של התינוק עושה פלאים.

  4. מי מלח – קיימים בשוק סוגים שונים. ישנם כאלה שמיועדים לגיל שנתיים ומעלה, ישנם כאלה שמגיל לידה. אני ממליצה על STERIMER  המיועד לתינוקות מגיל לידה. כדאי לטפטף לאף לפני השינה ולקנח היטב.

  5. קפסולות של KARVOL – ניתן למצוא בבתי המרקחת וברשתות הפארם. מקל מאוד על הנשימה. מומלץ מגיל 3 חודשים (אני, באופן אישי, מטפטפת לעצמי על הכרית כשאני מצוננת).

  6. בצל חתוך בצלוחית מתחת למיטת התינוק – הריח... לא משהו, אבל מקל מאוד על הנשימה. כדאי להחליף את הבצל כל 12 שעות.

  7. לשאוב את הנזלת בעזרת שואב ריריות. ניתן להשיג בבתי מרקחת ובחנויות למוצרי תינוקות.

כדאי להקל עליהם בזמן מחלה, גם מעבר לשינה:

 

השתדלו לשמור כמה שיותר על שגרת יום גם בזמן מחלה. זה מסייע להם לתחושת הביטחון כשהם יודעים מה עומד לקרות (זמני אוכל, שינה ומשחק), מה שמאפשר להם להיות רגועים ונינוחים יותר – גם בימי מחלה. אל תהססו מהרגעתם במנשא יותר מהרגיל. תנוחות אנכית ומערסלת מסייעות לנשימה קלה יותר מתנוחת שכיבה. כדאי גם לצאת לטיולים קצרים בחוץ לשאוף אויר. אם עולה להם מאוד החום או שאתם רואים שהתינוק\הילד סובל, אפשר לשקול לתת להם תרופה בכדי להקל עליהם.

 

הרגלי שינה בזמן מחלה:

באופן טבעי, כשהתינוק חולה ומתוסכל, אנחנו נמצאים שם עבורו יותר מהרגיל. מאפשרים לו להיות יותר על הידיים ואף להירדם עם עזרתנו (על הידיים, במיטתנו, בזמן הנקה ועוד).

 כדאי לשים לב, שהעזרה ניתנת בימי המחלה ולא מעבר לכך. על מנת שתינוק יחזור לישון טוב בהקדם, כדאי לאפשר לו לחזור להירדם במיטה ברגע שהוא מרגיש טוב. ככל שנמשיך עם העזרה זמן ממושך יותר, יהיה לנו קשה יותר להחזיר אותו (ואותנו) להרגלי שינה טובים. חזרה לשגרה יכולה להמשך כמה ימים עד שבוע.

 

בכדי לחזור לשגרה במהירות האפשרית, כדאי להקפיד על:

 

  • שמירה על סדר יום קבוע.

  • תגובות עקביות בכל מה שקשור בהרדמה ובשינה.

  • היענות והרדמה בהתאם לסימני העייפות.

  • מענה תמידי ועקבי לבכי.

  • הרדמות רק במיטה.

כל המשתנים יחד יקלו משמעותית על ילדכם בחזרה לשגרה.

 

לסיכום:

 

אל תחששו מפינוק יתר בזמן מחלה. תנו להם את כל החום והאהבה שהם זקוקים, גם אם זה אומר להרדים לפעמים על הידיים, במנשא או בעגלה. עם זאת, תהיו עם האצבע על הדופק שההרדמות הללו לא גולשות גם מעבר לזמן המחלה וברגע שתינוקכם מתחיל להרגיש טוב יותר – החזירו אותו להרגלים שקדמו למחלה.

 

בברכת חורף חמים ובריא.

 

 

 

bottom of page