top of page

 

 

מכירים את הרגע הזה בסוף היום, שבו ילדיכם נכנסים למיטה, אתם נותנים להם נשיקת לילה טוב, אתם מרגישים כבר את הדקות הבאות שבהן אתם מתפנים לעניינכם, ואז מתחילות הקריאות, הבקשות, והירידות מהמיטה.

 

איך לעזור לילדיכם ללכת לישון?

 

  1. להחליט על שעה קבועה שבה הולכים לישון – ולעמוד בה.

  2. להקפיד על טקס שינה מסודר גם בגילאים בוגרים ולהקפיד שייעשה באופן קבוע מדיי ערב. (מלבד יציאות מהשגרה כמובן). כדאי שרצף הפעולות ייעשה באווירה רגועה.

  3. להימנע מצפייה בטלוויזיה כחלק מטקס השינה, או לפני הרדמות. צפייה בטלוויזיה מייצרת גירויים בשעה בה כדאי להפחית גירויים, כמו כן התכנים עלולים לגרור פחדים שמקשים על ההרדמות.

  4. החליטו מראש על מתן תשומת לב אישית לכל אחד מהילדים לאחר כניסתם למיטה. תשומת לב של 2 – 3 דקות שבמהלכן הילד יספר את הדבר האחרון לאותו יום. שתי הדקות הללו נותנות להם המון כוח לפרידה רגועה מהיום וכניסה שקטה לשינה.

  5. טרם צאתכם מהחדר, שאלו את ילדיכם אם משהו צריך עוד משהו אחרון לפני שאתם יוצאים מהחדר, כי אחר כך לא יהיה – ולעמוד בזה.

  6. במידה וילדיכם בשלב בו הם יורדים אינספור פעמים לשירותים בדיוק בשלב בו הולכים לישון – כבדו את בקשתם ואפשרו להם לרדת לשירותים תוך הקפדה על שני דברים מרכזיים שיצמצמו את מספר הירידות בהדרגה מיום ליום:

  •     שירדו מהמיטה וילכו לשירותים באופן עצמאי ללא כל עזרה מצידכם. (בהתאם לגיל הילד, לרוב מתאפשר מגיל 3 ואילך).

  •    שדרו אדישות מוחלטת סביב העניין. כלומר, הימנעו מתגובות חסרות סבלנות / כועסות / מאיימות / מגבילות. תגובותיכם מספקות רווח לילדיכם (גם רווח שלילי הוא רווח) וגורמות להם להמשיך לרדת.  

ברגע שתמנעו מכל תגובה, הירידות מהמיטה יתחילו לשעמם את ילדיכם והם יורידו אותם בהדרגה עד שיפסקו לגמרי.

7. להרגיל אותם בצורה הדרגתית להרדמות ללא נוכחות הורית בחדר. ישיבה בחדרם של ילדיכם עד שנרדמים פוגעת בעצמאות שלהם. הרדמות עצמאית הינה מיומנות שתפקידנו כהורים ללמד את ילדנו. היא ניתנת ללמידה בכל גיל החל מגיל לידה. כאשר ילד לא יודע להירדם בכוחות עצמו זה משפיע  על רבדים נוספים בחיים. הילד עלול לאבד את היכולת שלו להיות עצמאי במקומות נוספים בחייו, מה שיכול לפגוע בדימוי העצמי שלו ובתחושת הערך.  פרידה מכם ההורים בתחילת הלילה רק תעצים אותו.

כשמחליטים על שינוי מסוג זה, חשוב לעדכן את הילדים לפני כן, במהלך אותו היום ו/או בזמן ארוחת הערב.

 

לסיכום: ילדים זקוקים לגבולות ברורים על מנת שיוכלו להתנהל בחופשיות. כך גם בשינה. ברגע שהגבולות ברורים והמסרים קבועים, קל להם יותר ללכת לישון בצורה רגועה שינה טובה וארוכה. הישארו עקביים ונחושים מול ילדיכם כך שיצליחו ללמוד את המסר של פרידה מהיום – מכם, לקראת הלילה.

 

 

 

054-7772904

איך להשכיב ילד לישון?

7 עצות יעילות שיובילו אתכם ההורים לערבים שקטים.

bottom of page